Penzioner, čiji identitet nije saopšten, priveden je danas u Banjaluci zbog sumnje da je prijetio radnici Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske (PIO RS).

Prema saznanjima, on je došao u Fond, te iz džepa izvadio špric sa, kako se sumnja, sonom kiselinom koju je iz šprica poprskao po spisima koji su se nalazili na stolu u kancelariji u Fondu, kao i po zidovima uz prijetnju da će sljedeći put ta ista tečnost završiti nekome u očima.

Izvor iz Fonda PIO rekao je da je osumnjičeni muškarac došao u Odjeljenje za finansijske poslove prije pauze, gdje je tražio šefa likvidature M. M. koji je na godišnjem odmoru.

– Kada je došao u Odjeljenje, zatekao je v. d. načelnka D. S. kojoj je poručio da ih je već upozorio da se ne slaže sa bilo kojim obustavama na njegovoj penziji ukoliko to nisu sudske obustave. Nakon toga je poprskao papire i zidove – rekao je naš izvor.

Prema njegovim riječima, penzioner ima obustavu po izvršnom rješenju poreske uprave Republike Srpske zbog neplaćenog poreza.

– On osporava valjanost rješenja navodeći da priznaje samo sud. Osoba je poznata od ranije jer je već nekoliko puta dolazila i prijetila da će zbog obustava  doći do obračuna – pojasnio je izvor.

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su da je policiji slučaj prijavljen jutros oko 9.50 časova.

– Policiji je prijavljeno da je došlo do narušavanja javnog reda i mira, te je na teren upućena policijska patrola – rekli su u policiji.

Dodaju da policija preduzima sve mjere i radnje u vezi sa ovom prijavo, piše Glas Srpske.