Cjelokupna javnost Republike Srpske navikla je na komične izjave zvaničnika SNSD-a u trenucima kada su svjesni da su izigrali povjerenje građana. Upravo je jednu takvu izjavu dao, ni manje ni više, nego Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara BiH Srđan Amidžić rekavši da opozicija ima dogovor sa Bošnjacima da im se prepuste pojedini gradovi, među kojima je i Prijedor, gdje bi navodno trebali da dobiju gradonačelnika, kaže Maja Dragojević-Stojić, potpredsjednica SDS.

Ona navodi da je Amidžić prije svega, ovom izjavom omalovažio i ponizio većinsko srpsko stanovništvo koje živi u Prijedoru, jer očigledno smatra da bi oni pristali biti predmet političke trgovine i nijemo posmatrali takve političke igre.

„Amidžić bi trebao da zna da je najveća opoziciona stranka u Prijedoru Srpska demokratska stranka koja je državotvorna stranka i jedina koja se nalazi na udaru sankcija međunarodne zajednice. SDS nikada neće trgovati interesima srpskog naroda u bilo kojem gradu ili opštini. Naći ćemo način da učestvujemo na izborima i imaćemo svog kandidata za gradonačelnika Prijedora, kojeg će svi građani podržati. Vjerujem da je to i jedan od najvećih strahova SNSD-a, pa se ovakvim podmetanjima pokušava stvoriti konfuzija“, poručuje Dragojević-Stojić.

Da je SNSD majstor perfidnog zaluđivanja naroda još jednom su, kaže ona, pokazali na primjeru Izbornog zakona Republike Srpske.

„Do prije nekoliko sedmica pravili su od toga najvažniju temu i usvajali ga, a danas su spremi da ‘gutaju žabe’. Očigledno je da te ‘progutane žabe’ imaju loš uticaj na dodir sa realnošću pa zato možemo čuti svakakve nebuloze“, kaže Maja Dragojević-Stojić.