Pećani, kao najveće gradsko naselje u Prijedoru, izgledaju sve zapuštenije, a kao najveće gradsko naselje zaslužuju da budu ponos našeg grada”- poručila je narodni poslanik SDS-a Maja Dragojević Stojić.

Njen komentar o problemima u ovom prijedorskom naselju prenosimo u cjelini.

“LOKALNA VLAST SNSD-A U SVOM MANDATU ZAPOSTAVILA NAJVEĆE GRADSKO NASELJE U PRIJEDORU!

14.11.2022. godine potpisan je ugovor o rekonstrukciji Ulice mitropolita Petra Zimonjića u naselju Pećani u Prijedoru. Vrijednost ugovora bila je oko 1.370.000 KM, a rok koji je određen za završetak bio je 90 dana od početka radova. Radovi koji su počeli 21.04.2023. godine, dakle prije više od godinu dana, nisu završeni NI DANAS.

Više od godinu dana glavna ulica u najvećem gradskom naselju stoji raskopana i puna rupa. Građani nikada nisu dobili odgovor zbog čega su, već odavno, mašine povučene i zbog čega su radovi stali. Postavlja se pitanje kako je moguće da su radovi na rekonstrukciji ulice obustavljeni, ali nije obustavljena gradnja privatnog objekta na mjestu gdje je nekada bila zelena površina i igralište za djecu?!

Ni prethodna gradska administracija, a ni ova danas ništa nisu uradile po pitanju razvoja Pećana. Brojni poslovni prostori već godinama zjape prazni i napušteni. Pećani su prije nekoliko godina ostali i bez gradskog bazena, koji je ujedno i bio jedini u našem gradu. Ni tada gradska vlast nije pokazala interes i razumijevanje da je gradu kakav je Prijedor potreban bazen.

Ne možemo da zaboravimo ni ono veliko obećanje o o rekonstrukciji i izgradnji gradskog parka na Pećanima, o čemu je sporazum između Grada i kompanije ArcelorMital potpisan prije skoro godinu dana. Tada smo mogli čuti da se radi o donaciji vrijednoj 3 MILIONA KM, pa se sa razlogom pitamo gdje je zapelo?!

Prošle su skoro 4 godine “nove” gradske vlasti u Prijedoru, a osim velikih najava i malo rada nismo mogli vidjeti ništa. Pećani izgledaju sve zapuštenije, a kao najveće gradsko naselje zaslužuju da budu ponos našeg grada.” navodi Dragojević Stojić.