Jutrošnja vijest sa UKC-a Srpske o prokišnjavanju stropa na Odjeljenju hematologije odjeknula je u javnosti popout bombe.

Odmah nakon objavljenih forografija direktor ove ustanove Vlado Đajić demantovao je objavljene fotografije u maniru “vjerujete li meni ili svojim očima” te rekao da tehničke službe kažu da na hematologiji ipak ne prokišnjava.Ako laže koza ne laže rog, jer se na fotografijama jasno vide lavori, kante i deke postavljene na podu kako bi pokupile vodu koja se slijeva sa stropa.

Problem je ipak nešto dublje prirode jer je riječ o odjeljenju zgrade koje je novo i ovo nikako ne bi trebalo da se dešava.

Đajić koji tvrdi kako je zdravstveni sistem Srpske u savršenom stanju još jednom je slagao, ali to nije ništa što bi iznenadilo javnost jer to je učinio i nebrojeno puta do sada.

Prokišnjavanje plafona na UKC-u prokomentarisala je za Banjaluka24 i narodni poslanik SDS-a i doktorica prijedorske bolnice Maja Stojić Dragojević koja ponavlja da je već nekoliko puta ulazila u otvoren politički sukob sa Đajićem te da je zdravstveni sistem Srpske daleko od savršenog.

-Iznenadila me vijest da je voda prošla kroz strop Odjeljenja hematologije u Banjaluci jer znam da je taj dio nov, sa druge strane tvrdnje gospodina Đajića o tome kako je sve dobro padaju u vodu jer stvarno stanje vide svi i ljekari i pacijenti. Činjenica je da se barem u Prijedoru od konstantnog prokišnjavanja po zidovima soba pojavila buđ koja je sama po sebi nezdrava. Zamislite sobe za pacijente pune vlage. S druge strane imamo usku saradnju sa UKC-om Srpske i znamo da jedan dio bolnice ima savremene i veoma vrijedne uređaje koji se na ovaj način dovode u opasnost. Zdravstveni radnici rade bez osnovnih uslova za rad, nemamo terapiju, nemamo osnovni materijal. Stanje u kompletnom zdravstvu treba popraviti čim prije ne zbog politike nego zbog građana, kaže Stojić.

Svi oni koji su dolazili na Klinički centar nisu mogli, a da ne vide kantu koja ih dočekuje odmah na ulazu, takođe skupljajući vodu uz upozorenje da je pod klizav.

Foto: Nezavisne