Funkcionerka Socijalističke partije Dragana Čavka na današnjoj sjednici Vlade RS imenovana je za pomoćnika ministra finansija za trezor, potvrđeno je za CAPITAL iz više izvora u Vladi RS.

Podsjećamo, njeno imenovanje bilo je na dnevnom redu Vlade RS prije mjesec dana, ali tome se tada usprotivio premijer Radovan Višković.

„Niko ne zna šta se u međuvremenu promijenilo, ali Čavka je danas imenovana na funkciju. Mjesto pomoćnika ministra za trezor upražnjeno je, jer je donedavni pomoćnik Zoran Babić napustio funkciju i posvetio se profesorskom poslu, dok je drugi pomoćnik istog imena i prezimena, ali u resoru za računovodstvo i reviziju imenovan za direktora Glavne banke Republike Srpske Centralne banke BiH“, precizira naš izvor iz Vlade RS.

Podsjećamo, Dragana Čavka, bivša Ristić bila je pomoćnik ministra za turizam i ugostiteljstvo u Vladi RS, a sa dužnosti je razriješena poslije opštih izbora 2018. godine.

Nezvanično, smijenjena je zato što je u izbornoj kampanji za te izbore, iako je bila funkcionerka SP-a, bila na skupovima Stranke za bolju budućnost BiH podržavajući tadašnjeg supruga Admira Čavku koji je bio kandidat te stranke za poslanika u NSRS.

Širu popularnost stekla je poslije lokalnih izbora 2020. godine kada je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković iznio optužbe na njen račun da je sklapala ugovore o autorskom djelu i nastupala u javnom preduzeću „Akvana“ kao pjevačica benda „Čiča Gliša“.

Ona je te optužbe odbacila, a nakon što su objavljeni autorski ugovori sa njenim potpisom, pravdala se tvrdnjama da je u situacijama kada njen tadašnji muž i vođa pomenutog benda Saša Ristić nije bio u prilici da potpiše ugovor za zarađeni honorar, to činila ona, jer je bila takva praksa.

„Ja od toga nisam zaradila ni marke, osim onoga što je moj tadašnji muž dobio od zarađenog honorara. Koliko se sjećam, to su bile novogodišnje ili osmomartovske zabave, kao i zabave za preduzeća pred Novu godinu”, naglasila je Čavka.