Dom zdravlja u Brodu od danas je bogatiji za novi digitalni RTG aparat, koji je nabavljen u okviru donacije Ambasade Japana u BiH, putem programa Temeljne Grant pomoći za projekte ljudske sigurnosti – GAGP. Direktor Doma zdravlja, Igor Jeremić (SPS), izrazio je zahvalnost ambasadoru Japana u BiH, Nj.E. gospodinu Kinefuchi Masami.

“Digitalni RTG aparat će prije svega biti od velike koristi stanovništvu koje pripada Domu zdravlja Brod, ali će svakako biti od značaja i našim zdravstvenim radnicima, koji će moći brže vršiti dijagnostiku. Ambasadoru Japana u BiH, Nj. E. gospodinu Kinefuchi Masami, u ime zaposlenih, pacijenata i svoje lično ime izražavam najdublju zahvalnost i poštovanje zbog današnje donacije”, izjavio je Igor Jeremić, direktor Doma zdravlja Brod, koji je i predsjednik opštinskog odbora Socijalističke partije Srpske u Brodu.

Uručenju digitalnog RTG aparata Domu zdravlja Brod, pored ambasadora Japana gospodina Kinefuchi Masami i predstavnika Ambasade Japana u BiH, prisustvovao je i načelnik opštine Zoran Vidić.