Tradicija koja traje jos od 1995. godine, kada su košarkaši Jugoslavije pokorili Evropu u Atini, što je stvorilo nezapamćenu euforiju i predstavljalo povod da se na ulicama okupi nekoliko stotina hiljada navijača, nastavljena je i večeras.

Danas, skoro tri decenije kasnije se i dalje navijači skupljaju ispred legendarnog balkona Gradske skupštine. Oko 5.000 navijača sa oduševljenjem je dočekalo basketaše, srebrne košarkaše, ali i najboljeg tenisera svih vremena Novaka Đokovića.

Prethodna nedelja pamtiće se po uspjesima. Basketaši su peti put osvojili Evropu, košarkaši su oduševili naciju osvojenom srebrnom medaljom u Manili, a šlag na torti je 24. Gren slem trofej Đokovića u Njujorku.

Sve ovo je bio povod da se ljudi okupe u Beogradu i pozdrave heroje nacije.

-Hvala vas, najveća je čast braniti boje Srbije – rekao je Strahinja Stojačić.

Međutim, prava euforija je zavladala kada su krenuli da se ređaju košarkaši, sve kulminiralo sa Aleksom Avramovićem, Bogdanom Bogdanovića, ali i Borišom Simanićem koji je dobio najvići aplauz.

Momak koje je izgubio bubreg u Manili je sa osmijehom na licu izašao na balkonda se zahvali za veliku podršku.

– Boriša nas je sve ujedinio. On je dao Srbiji mnogo više od svih nas. Slava Bogu – uzviknuo je Avramović dok su krenuli taktovi poznate pjesme uz koju su se slavile pobjede “Freed from desire”.