Novak Đoković, osvajač nedavno završenog Mastersa u Sinsinatiju, objasnio je šta je sve potrebno da nastavi da igra na istom nivou i u 37. godini.

Protiv 16 godina mlađeg Karlosa Alkarasa je pokazao da u sebi i dalje ima mnogo energije, ali istu nije lako održavati.

Đoković je razgovarao sa “Tenis čenel” poslije tog finala, kada je izrazio uvjerenje da može da ostane u vrhu i u narednom periodu.

“Moram da vjerujem da mogu – vjerujem i govorim sebi da takav način razmišljanja i njegovo njegovanje predstavlja jedini način da mogu da se takmičim sa mladim momcima poput Alkaraza”, rekao je Đoković kojem ne fale riječi hvale za Španca.

“On je lider nove generacije, ono što je uradio u posljednje dvije godine… Teško je pronaći nove pozitivne riječi od onih koje smo već rekli. Pohvale su tu, nevjerovatan tip, nosi se dobro na terenu i van njega, nevjerovatan igrač. Jedini način za mene da nastavim da igram u ovim godinama jeste da povećam još više rad tokom čitavog dana, da mislim na svaki, pa i najmanji detalj koji će mi pomoći da održim visok nivo.”

Sljedeća stanica je Njujork i US Open.

“US Open i grend slem turniri su moji najveći ciljevi tokom godina. Kada sam došao ovdje u Sinsinati, nisam znao kako ću se osjećati jer nisam igrao na betonu od februara, nisam bio u SAD dvije godine. Bio sam uzbuđen, htio sam da odigram nekoliko mečeva prije Njujorka, nisam mogao da poželim bolji turnir od ovog, do finala nisam izgubio ni set, igrao sam sjajan tenis, finale je bilo najbolji način da krunišem sve”, zaključio je Đoković, prenosi B92.