Pobijedio je Novak Đoković francuskog tenisera Aleksandra Milera na startu US Opena, i to lakše nego što se očekivalo – prepustivši mu samo pet gemova.

Noletu kao da se žurilo da što prije završi duel koji je počeo sa dva sata zakašnjenja i uveliko otišao u drugi dan kada je u pitanju vrijeme u SAD.

“Počeli smo kasno, znali smo da ima ceremonija, znali smo da može da bude kasno. Doći ovde je uvek zadovoljstvo, hvala svima koji su ostali skoro je 1 uveče. Cenim to, znam da bi deca trebalo da spavaju, ali ostali mogu da ostanu. Ovo je nešto neverovatno”, rekao je Đoković i dodao:

“Mogao sam da serviram bolje, pogotovo u drugom i trećem setu. Morao sam da radim više na poenima, imao sam neka štucanja, ali mi se dopao nivo.”

Priznao je Nole da nije znao ko mu je naredni rival, prenosi Telegraf.

“Nisam video ko je pobednik. Zapata Miraljes je specijalista na šljaci, svi momci su naučili kako da igraju na betonu, ne mogu nikog da potcenim.”

Upitali su Novaka i o imitacijama koje je radio tokom nekih ranijih godina na US Openu.

“Malo je starto. Moram da radim to, nisam radio imitacije godinama, prvi put sam radio ovde 2005. ili 2006. godine. Odgovor je bio odličan od navijača, ali ne i od igrača. Nisam imao prijatelja tada u svlačionici.”