Petar Đokić, predsjednik Socijalističke partije kaže da postoji zastoj u realizaciji kadrovskih pitanja u okviru koalicije, koju predvodi SNSD, i da to traje više mjeseci, javlja BN televizija.

To nije dobra pojava i praksa, nadam se da će svi partneri koji su dio vladajuće koalicije u Republici Srpskoj biti u budućnosti više motivisani da zajedno radimo. Posebno to očekujem od SNSD-a i njihovog predsjednika da u tom smislu budemo ažurniji u smislu onog što je dio koalicionog dogovora”, kazao je Đokić  novinarima u Banjaluci.

On je naveo da oni još nemaju potpisan koalicioni sporazum za ovaj mandat što je, kako je nazvao, politički nonsens imajući u vidu da smo takve sporazume potpisivali najkasnije do isteka januara mjeseca po isteku kalendarske godine u kojoj su bili izbori.

Evo sad ulazimo u 12 mjesec kako su provedeni izbori, posao oko realizacije kadrovskog dogovora između koalicionih partnera nakon što se sporazumom definišu politike koje će koalicione partije provoditi u svom mandatu onda se definiše i kadrovski odnos na bazi ukupnog broja osvojenih mandata koalicionih partija”, kazao je Đokić.

On je dalje naveo da je SP to principijelno definisala, ali nikad nije došlo do toga da potpišu koalicioni sporazum jer su ti razgovori prekinuti i više mjeseci je pauza po tom pitanju

“Mislim da je krajnje vrijeme da se to obnovi zato što naša koalicija ima veliku odgovornost, kako u ovom vremenu tako i u budućem, za upravljanje Republikom Srpskom. Mi odgovaramo narodu, svi pojedinačno a i zbirno, za politiku koju provodi Republika Srpska”, kazao je Đokić.

Predsjednik SP se nada da će se brzo naći vrijeme da se i to okonča.