Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je je akcija “Oluja” bila udruženi zločinački poduhvat koji je Hrvatska vojska učinila uz podršku SAD.

Hrvati su imali 200.000 vojnika koje su poslali na isto toliko srpskih civila, djece, žena, staraca. Odlaskom naših ljudi komandovao je tadašnji američki ambasador Piter Galbrajt. Može SAD da bude koliko hoće velika sila, ali je time unižena i mala rekao je Dodik.

Refleks srpskog naroda bio je takav da ne pominje srpske žrtve, da ne bi uvrijedio one koji su zločine počinili, dodao je Dodik.

– Više nećemo tako. Zahvaljujući predsjedniku Vučiću već devet godina obilježavamo i uvijek ćemo obilježavati mjesta našeg stradanja – poručio je predsjednik Srpske.

Sad, kako je naveo, neki pitaju zašto to Srbi rade u Prijedoru.

– Samo prije mjesec dana nikom u Srpskoj nije smetalo kad su Bošnjaci ovdje obilježavali svoje žrtve. Danas smo ovdje da se sjetimo naših žrtava. Nadam se da će one koji su počinili zlo pravda jednom stići. Nikad neću dozvoliti da se omalovažava srpski narod, naše stradanje. Ne zanima mene ona luda Denis Bećirović, koji se zabavio sam sobom. Mi nismo ogrezli u mržnji. Nema čovjeka koji više poziva na dijalog od Vučića, iako to čak i mene ponekad nervira. Mi Srbi smo stalno za dijalog, ali oni drugi to ne žele. Danas smo odlučili i to da borcima RSK izjednačimo status sa borcima VRS. Srpski narod je stvorio dvije države, Srbiju i Republiku Srpsku. Živjela Srbija, živjela Republika Srpska, živio predsjednik Vučić – poručio je Dodik.