Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je za Srnu da SAD stave na “crnu listu” i nerođenu djecu njegove porodice, neće im proći plan uništenja Republike Srpske dok je on predsjednik Republike.

“Drago mi je što su s liste skinuli sina Radovana Karadžića, i vjerovatno u strahu da na toj listi nema djeteta predsjednika Republike Srpske brže bolje su stavili i mog sina i moju kćer”, istakao je Dodik.

Na pitanje Srne da prokomentariše to što su SAD uvele sankcija njegovoj djeci, Igoru i Gorici, Dodik je rekao da nije začuđen tom odlukom znajući da američki ambasador u BiH Majkl Marfi bjesni po Sarajevu.”Samo sam iznenađen da u jeku sukoba na Bliskom istoku i Ukrajini, SAD imaju vremena za moju porodicu. Kad smo kod porodica, i sinova i kćeri, meni i svjetskoj javnosti je poznato da je upravo sin američkog predsjednika u središtu korupcionaške afere”, naglasio je predsjednik Republike Srpske.

Dodik: Moji sin i kćerka nemaju nijedne prijave

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da ni njegov sin niti kćerka nemaju nijedne prijave, ni krivične odgovornosti, a da od njih pokušavaju da naprave kriminalce, sa kojima se obračunava jedna velika Amerika sa svojom moći.Dodik je rekao novinarima u Beogradu da je sin predsjednika SAD Džozefa Bajdena u centru korupcionaške afere koja ne potresa samo američku javnost, nego čitav svijet.

“Niti sin, ni kćerka nemaju nijedne prijave, ni krivične odgovornosti, a oni od njih pokušavaju da naprave kriminalce, sa kojima se obračunava jedna velika Amerika sa svojom moći”, istakao je Dodik.

On je dodao da mogu da uvedu sankcije i njegovom nerođenom potomstvu, ali da neće dobiti Republiku Srpsku.Dodik je naveo da je riječ o tipovima kao što su američki ambasador u BiH Majkl Marfi, specijalni izaslanik SAD za zapadni Balkan Gabrijel Eskobar i slični, koji misle da na taj način mogu da postupaju ovdje.

SAD su uvele sankcije sinu i kćerki predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, Igoru i Gorici, saopštilo je američko Ministarstvo finansija.U saopštenju se navodi da su uvedene sankcije i kompanijama koje su povezane sa djecom predsjednika Srpske.