Ni kišovito vrijeme nije spriječilo kreativce i ljubitelje umjetnosti, rukvotvorina i antikviteta da se zajedno sastanu na jednom mjestu.

Upravo je danas, u banjalučkom “Domu omladine” otvoren “Spooky bajkoviti sajam” u organizaciji Udruženja mladih “Fairytale “.

I baš je kao u bajci, dočekaće vas nasmijani vilenjaci, vampiri, mladi u kostimima, jer je tema današnjeg sajma “Halloween”, baš u skladu sa oblačnim i kišovitim danom.

Tijana Mutić, organizatorka sajma kazala je za “Nezavisne novine” da već godinu i po dana organizuju sajmove svaka dva mjeseca, a pošto do Noći vještica ima još ima nekoliko dana, nazvali su ga “Spooky”.

– Ovo druženje i sastajanje u Domu omladine je već postalo tradicija, a danas imamo 34 izlagača, većinom iz Banjaluke. Biramo izlagače preko Instagrama, gdje smo najaktivniji, i tamo se svi mogu prijaviti na konkurs. Dajemo najveću prednost mlađim oosbama i trudimo se da nemamo istih stvari više puta. Tako da ako neko ovaj put nije dobio priliku, može se ponovo prijaviti, i cilj nam je da što više mladih i talentovanih imaju mjesto gdje mogu pokazati svoje rukotvorine – kazala je ona.

I sama Tijana se već dugo bavi izradom ručno rađenog nakita, a na njenom štandu u ponudi je i čitanje tarota, viska i sudbine, a za ljubitelje čarolije i fantazije tu je i nakit inspirisan magijom.

Banjalučanka Nina Vasilić predstavila je publici ručno rađeni nakit, ispred brenda koji nosi simpatičan naziv “Tufna” i kroz osmijeh je pozvala Banjalučane da dođu i pronađu nešto za sebe, prenosi Srpskacafe.

– Prvi put sam na Bajkovitom sajmu, iako sam već veteran na sličnim sajmovima. Radim nakit od polimerne gline u kombinaciji sa hipoalergenim čelikom, iako sam isprobala i razne druge mateijale, dok se nisam u ovaj zaljubila. Moj nakit je stilski toliko različit, sama kad posmatram svoj štand rekla bih da su to radile bar tri različite osobe, tako da se nađe za svakoga po nešto – kazala je Nina.

Katarina Borojević, studentkinja druge godine na Akademiji umjetnosti na odjelu Grafika na svom štandu predstavila je upravo neke od svojih grafika, ali i originalne rukotvorine, kao i nakit od bisera.

– Već par godina se bavim izradom nakita, prvo sam izrađivala za prijatelje pošto volim da poklanjam darove, volim i da šijem i da se umjetnički izražavam, pa sam odlučila da to nekako i proširim – kazala je Katarina.

Mladi i talentovani izlagači pozvali su sve koji su danas u Banjaluci da posjete “Dom omladine” jer će u ovoj pravoj bajci umjetnosti, kreativnosti i čarolije moći uživati do 20 časova, i kako kažu, sigurno da će na mnogobrojnim štandovima pronaći pravi poklon za sebe i svoje najdraže.