Ovan


Bilo da je riječ o tekućim obavezama ili privatnim odnosima, spretno ćete rješavati probleme. Zahvaljujući snalažljivosti, dokazaćete se u mnogim situacijama. U nekim trenucima osjećaćete se ranjivo i umorno, ali to je samo uticaj Mjeseca koji vas čini preosjetljivima na vanjske nadražaje.

Bik


Posao rasporedite tako da ne dolazite u škripac s vremenom. Ukoliko imate problema s ljubavnim partnerom, možda je uzrok vaša prezaposlenost. Pronađite više vremena za zajedničke trenutke. Misli će vam se učestalo vraćati jednoj osobi ili situaciji. Nešto što vam se dogodilo prošlih dana ne izlazi vam iz glave.

Blizanci


Spretno i brzo ispunjavaćete radne zadatke. Izvući ćete korist iz jednog razgovora, baš u trenutku kada zaključite da je sve krenulo nizbrdo. Slobodnima bi se mogao dogoditi pozitivan preokret, naročito ako su već uspostavili prijateljski kontakt sa simpatijom. U razgovoru ćete shvatiti da imate mnogo toga zajedničkog.

Rak


Ljubomora će vas natjerati da “preturate” po partnerovoj prošlosti. Radije otvoreno razgovarajte o onome što smatrate problemom nego da mučite sami sebe. U poslu ćete trpiti nečije uplitanje. Mirno to prihvatite i nemojte se uzbuđivati, a ni svađati. Ako trebate baviti važan razgovor, obucite se prikladno, pazeći na svaku pojedinost.

Lav


Splet okolnosti pokazaće vam da se isplati ulagati u ljude, izlaziti im u susret i pomagati. Prijateljstva, preporuke i poznanstva imaće značaja u ostvarivanju ciljeva. Nećete imati razloga požaliti se na partnera. Osjećaj da vas poštuje i uvažava važniji vam je od svega. Blizak prijatelj pruža vam veliku podršku.

Djevica


Trebaće vam više vremena za obavljanje zadataka. Radije ćete posmatrati dešavanja nego se aktivno uključivati u njih. Dobre vijesti biće vezane za finansije, poslovanje s bankama i osiguravajućim društvima. Uspjećete u namjeri, naročito ako su u toku aktivnosti vezane za kupovinu ili prodaju stana.

Vaga


Obavljaćete nekoliko poslova istovremeno, ali se nećete dugo zadržavati na jednom mjestu. Neke ćete dovršavati, druge započinjati, a o trećima intenzivno razmišljati. Nećete prihvatati raskid veze ili odbijanje. Energično ćete uvjeravati partnera u svoju ljubav, dajući mu do znanja da ga volite.

Škorpija


Budete li morali pristati na kompromis, kako biste priveli kraju važan posao ili spasili brak, ne ponašajte se odbojno prema drugoj strani. Fokusirajte se na budućnost i zajedničke interese. Bićete oštri na jeziku i previše svadljivi, ali iz većine situacija izvlačićete se bez štetnih posljedica. Na rad će vas motivisati veća zarada ili riječi podrške.

Strijelac


S partnerom ćete razgovarati o osjetljivim temama, čak otkriti neke svoje tajne ili skrivena osjećanja. Druga strana iskreno će se truditi da bi vam ugodila i ispunila vaša očekivanja. Uživaćete u komunikaciji s prijateljima i poznanicima. Moguća je ponuda za honorarni posao koji nudi dobru zaradu.

Jarac


Mnogo vremena i energije izgubićete ispravljajući neku raniju grešku. Neriješeni odnosi u porodici ili stambeni problemi mogli bi kulminirati. Ne možete dalje dok ne sredite taj dio, naročito ako uključuje vaše ukućane ili rodbinu. Dopustite sebi malo luksuza i nečeg što će vas zaista opustiti, makar imali i mnogo posla.

Vodolija


Sva razumna i utemeljena nastojanja na području posla, karijere i društvenog položaja imaće povećanih izgleda za uspjeh. Mogli biste ići na putovanja povezana s poslom ili obrazovanjem. Ukućanima će biti potrebna vaša podrška ili vodstvo pa ćete u jednom trenutku postati glava porodice koja se brine za sve i svakog.

Ribe


Izbjegavajte pritisak, žurbu i obavljanje poslova u posljednji trenutak. Smanjite troškove na razumnu mjeru. Novčanu krizu prebrodite posuđivanjem novca i brižljivim planiranjem rashoda. Mnogo će vam značiti nečije priznanje, pohvala ili nagrada. Osoba od koje to niste očekivali ispuniće obećanje.