Dječak ubica Kosta K. (13), koji je očevim pištoljem ubio osam vršnjaka i čuvara u OŠ “Vladislav Ribnikar”, ni danas, šest dana poslije monstruoznog čina, ne pokazuje kajanje.

On je u izolaciji na Klinici za neurologiju i psihijatriju za djecu i omladinu u Dr Subotića, potpuno smiren i ima samo dva pitanja: “Kada izlazim odavde?” i “Kakve su reakcije na ono što sam uradio?”.

Prema saznanjima Blica, dječak ubica nije tražio bilo kakav kontakt, niti je tražio da vidi roditelje.

– Nema zahtjeve, nije pitao ni za roditelje. Njegova jedina interesovanja su kada izlazi i kakve su reakcije na njegov čin – kaže izvor.

Opisujući trenutno stanje u kome je dječak, izvor navodi da dječak ubica smatra i ponaša se kao da je pitanje trenutka kada izlazi iz Klinike, odnosno kada će biti slobodan.

On čeka taj trenutak i po svemu sudeći ubijeđen je da to treba da bude ovih dana.

Dječak očekuje da će mu ljudi skandirati ispod prozora

– Drugo pitanje koje postavlja je kakav je odjek ostavio, kakve su reakcije. Šta se događa napolju i on očekuje da je popularan. Njegova očekivanja su bukvalno da će se okupiti ispod njegovog prozora i skandirati mu – pojašnjava sagovornik.

Potresne poruke na Cvetnom trgu u Beogradu
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ / RINGIER

Kako se saznaje, učenik sedmog razreda ne dobija ni sedative, jer je on “potpuno smiren”. Nisu mu potrebni.

Tim ljekara radi na utvrđivanju činjenica i stanja dječaka, koji su prethodili monstruoznom činu, ali i tokom izvršenja.

On je prestao da ubija drugare iako je imao još dva šaržera municije, odnosno 34 metka.

Prema saznanjima Blica, prekinuo je svoj krvavi pir jer je osjetio da ostaje bez daha.

U svoj svireposti, djecu koja su preživjela spasio je napad panike koji je ovaj dečak imao u jednom trenutku. Otišao je u dvorište, ispraznio pištolj i pozvao policiju.

Podsjetimo, nezapamćena tragedija u Srbiji se dogodila 3. maja u beogradskoj osnovnoj školi na Vračaru, kada je učenik sedmog razreda ušetao u školu sa očevim oružjem. On je prvo ubio čuvara škole Dragana Vlahovića i dežurne učenice, zatim je svoj pohod nastavio kroz hol škole do kabineta za istoriju. Tamo je ubio petoro vršnjaka, ranio nastavnicu istorije i još šest đaka.