Influenserka iz BiH Nedžla Maktouf koja se putem društvenih mreža “pohvalila” divljom vožnjom kroz naseljeno mjesto u Sarajevu kažnjena je sa 500 KM novčane kazne te oduzimanjem vozačke dozvole.

Na snimku koji je Nedžla Maktouf objavila na svom Instagram profilu vidi se kako ona za samo nekoliko sekundi dostiže brzinu od čak 100 kilometara na sat u dijelu grada u kojem je ograničenje između 50 i 60 kilometara na sat.

Tim povodom reagovala je sarajevska policija te je kaznila novčanom kaznom u iznosu od 500 KM i oduzimanjem vozačke dozvole na dva mjeseca, saznaje Klix.

Sličan slučaj dogodio se početkom ove godine kada se i influenserka Adna Helić snimala kako kroz naselje Halilovići vozi 108 kilometara na sat, a nakon pisanja Klix, ministar MUP KS Admir Katica je objavio da je utvrđeno da je vozila neprilagođenom brzinom i izdao prekršajni nalog.

Osim toga, prošle sedmice je o bahatoj vožnji kroz Titovu ulicu u Sarajevu i objavljivanja snimka vozač takođe kažnjen novčanom kaznom te oduzimanjem vozačke dozvole na dva mjeseca.