Uspješno je okončan još jedan projekat besplatne obuke neplivača za učenike osnovnih škola, a kroz koji je obuku završilo 500 mališana iz osnovnih škola sa područja grada.

Diplome o uspješno završenoj obuci mališanima je uručili su predstavnici resornog Odjeljenja, te su svim mališanima tom prilikom poželio srećne praznike.

–Projekat „Obuka neplivača“ organizovana je u saradnji sa JP „Aquana“ i Grada i bila je besplatna za 500 banjalučkih osnovaca. Nakon svečanog dijela dodjele diploma, instruktori plivanja su sa polaznicima obuke organizovali veseli čas plivanja. Čestitamo svim polaznicima na uspješno završenoj obuci kao i na pokazanom trudu i hrabrosti u toku obuke – naveli su organizatori.

Podsjećamo, riječ je o projektu, koji Gradska uprava u saradnji sa JP „Akvana“ uspješno realizuje unazad nekoliko godina i za koji je iz budžeta Grada izdvojeno 50.000 KM.

Projekat koji je obuhvaćen Programom razvoja sporta Grada Banja Luka sa prioritetnim oblastima finansiranja ima za cilj da učenici neplivači koji pohađaju drugi ili treći razred prođu osnovnu obuku plivanja i održavanja tijela na vodi, te tako usvoje vještinu koja predstavlja veliku životnu važnost, ali isto tako i vještinu koja ima snažan uticaj na zdravlje, jer doprinosi normalnom psihofizičkom razvoju cijelog tijela.