Radovi na izgradnji mosta preko Široke rijeke u naselju Derviši teku prema planu, te će dinamika, kao i sam rok izgradnje mosta biti ispoštovani, poručuju iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

-Kada je riječ o izgradnji mosta u naselju Derviši, neće biti probijanja rokova, a do sada su završeni obalni stubovi. U toku su radovi na armirano-betosnkoj ploči mosta. Pored obalnih stubova,završeni su oporci i drugi radovi, koji su neophodni kako bi započela sama realizacija armirano – betonske ploče – ističu iz Odjeljenja, dodajući da će radovi od sutra biti i intenzivniji.

Podsjećamo, izgradnja novog mosta u Dervišima će omogućiti kvalitetniju saobraćajnu komunikaciju u tom dijelu Banje Luke, te prije svega povećati bezbjednost za pješake i bicikliste, a umjesto dosadašnjeg, starog, dotrajalog i uskog dobićemo jedan savremeni most, koji odgovara važnosti ovog puta, koji povezuje ne samo velika banjalučka naselja, nego i ona prema Laktašima.

Novi most biće raspona oko 13 metara, sa dvije saobraćajne trake i dvostranom pješačkom i biciklističkom stazom, ukupne širine oko 14 metara, odnosno kolovozna traka 3,5 metara, biciklistička staza 1,5 metara i staza za pješake širine dva metra, čija će vrijednost biti oko pola miliona KM.