Tuzlanski istražioci ispitali su 60-godišnjeg Muharema Subašića koji je u noći sa subote na nedjelju usmrtio svoju suprugu, nakon čega je kontaktirao kćerku, obavjestivši je o tome šta je učinio. Utvrđeno je da je Subašić suprugu čak 13 puta udario sjekirom.

Naime, Kantonalno tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda u Tuzli stavilo prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora za Muharema Subašića (60) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio ubistvo svoje 62-godišnje supruge.

-On je osumnjičen da je oko ponoći 7. maja 2023. godine u porodičnoj kući u tuzlanskom naselju Krojčica, u alkoholizovanom stanju, nakon kraćeg verbalnog i fizičkog sukoba sa suprugom, oštirm i tupim dijelom sjekire Kadi Subašić nanio 13 različitih povreda u predjelu glave, vrata, grudnog koša, ramena, stomaka i ruku te je od posljedica povreda na glavi oštećena preminula-, naveli su iz Tužilaštva TK.

Pripadnici MUP-a TK su osumnjičenog lišili slobode odmah nakon događaja.

Uviđaj su obavili dežurni tužilac i istražioci Sektora krimnalističke policije MUP-a TK. Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni je uz izvještaj o počinjenom krvičnom djelu predat u nadležnost tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o sprovođenju istrage i ispitao osumnjičenog. U toku su sve potrebne istražne radnje i vještačenja, prenosi “Klix”.