Bivši poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Milan Tubin iz Prijedora ispitan je u policiji zbog sumnje da se potukao sa sinom Markom, a potom napao i glavom udario policajca koji došao na intervenciju zbog tuče, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Sve se desilo u srijedu uveče ispred sportske dvorane u Prijedoru, a stariji Tubin se opirao hapšenju te se zaletio prema jednom policajcu. Ipak, brzo je savladan i stavljene su mu lisice na ruke te je odveden u policijsku stanicu.

Izvor blizak istrazi je rekao da je Milan bio pijan i da je tuči prethodila svađa sa sinom. Kako saznajemo, u ovom obračunu, ali i napadu na pripadnika policije niko nije ozbiljnije povrijeđen.

Milan Tubin je godinama bio predsjednik Gradskog odbora SDS-a Prijedor, a nakon toga je promijenio dvije stranke- prvo otišao je u SPS, pa u SP.

Mještani Prijedora i poznanici porodice Tubin kažu da on zna biti problematičan kada popije koju čašicu više.

Iz Policijske uprave Prijedor, navodeći inicijale, saopštili su da su u srijedu oko 18.20 časova postupili po prijavi da je na sportskom terenu u Prijedoru u toku tuča između dva lica.

– Utvrđeno je da se radi o licima M. T. i M. T. iz Prijedora. Prilikom intervencije jedan od učesnika odbio je da postupi po naređenju te je verbalno i fizički nasrnuo na policijskog službenika. Prilikom lišenja slobode pružao je aktivan otpor. U toku je rad na kompletiranju predmeta nakon čega će protiv M. T. Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, dok će se za oba lica koja su učestvovala u tuči dostaviti izvještaj za krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici – rekli su u policiji.

Otac i sin su nakon ispitivanja u policiji pušteni da se brane sa slobode.

Oba Tubina, i otac i sin, poznati su odranije po sukobu sa zakonom, a Milan Tubin je prijavljivan policiji u decembru 2021. godine zbog sumnje da je pijan automobilom BMW udario djevojčicu na pješačkom prelazu ispred zgrade PU Prijedor u ulici Akademika Jovana Raškovića. Dijete je tom prilikom na sreću lakše povrijeđeno, a utvrđeno je da je tada u krvi imao 0,9 g/kg alkohola.

Njegov sin Marko u avgustu 2021. godine je privođen dva puta zbog narkotika. On je zaustavljen 9. avgusta te godine dok je vozio BMW i tom prilikom odbio je test na droge što, kako zakon kaže, znači da priznaje da u njegovom organizmu ima narkotika pa je isključen iz saobraćaja. Marko je četiri mjeseca prije te kontrole takođe bio na meti policije zbog sumnje da ima veze sa narkoticima kada je pregledom vozila u kom je bio nađena marihuana. Tada je jedan od mladića koji je bio sa njim rekao da je droga njegova pa je Marko Tubin pušten.

Kazne

Ukoliko otac i sin, Milan i Marko Tubin, završe na optuženičkoj klupi obojica bi mogli da dobiju i više godina zatvora. Krivični zakonik Republike Srpske za nasilje u porodici ili porodičnoj kazni, koje se obojici stavlja na teret, predviđa novčanu ili kaznu do tri godine zatvora. Ista kazna predviđena je i za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, a to djelo stavljaju na teret starijem Tubinu.