Narodni poslanik Socijalističke partije Srpske Tamara Damjanović izjavila je da će poslanici SPS-a podržati veto srpskog člana Predsjedništva BiH gospođe Željke Cvijanović, te je pozvala sve poslanike da jedinstveno odbace sporni dokument usvojen preglasavanjem u Predsjedništvu BiH.

“U spornim Zaključcima Predsjedništva BiH posebno iznenađuje pozivanje Evropske unije i SAD-a na „odlučnije djelovanje unutar BiH“. Ova konstrukcija je veoma opasna, jer dokazuje da članovi Predsjedništva Denis Bećirović i Željko Komšić nemaju namjeru da se bore za suverenitet BiH, već isključivo žele da je ponude strancima, kako bi oni uredili naše sopstveno dvorište”, izjavila je Damjanovićeva.

Ona je dodala da forsiranje odrednice “država” ispred naziva BiH u dokumentu čiji su autori Bećirović i Komšić, dokazuje tvrdnju da svako insistira na onome što mu najviše nedostaje.

“Za SPS je neprihvatljiv i 7. Zaključak spornog dokumenta kojim se pozivaju Srbija i Hrvatska da „ne intervenišu u BiH“ – ova rečenica je jasan signal da je u pitanju bombastičan i populistički dokument, koji treba da podgrije atmosferu sukoba u BiH, kojoj se mi oštro protivimo. Srbija je dokazala da poštuje BiH i voli Srpsku”, poručila je Damjanovićeva.

Damjanovićeva je na kraju pozvala političke predstavnike sva tri naroda na racionalno ponašanje, kako bi se svi zajedno mogli posvetiti rješavanju egzistencijalnih problema građana.