Nakon što je banjalučki gradonačelnik Draško Stanivuković održao pres konferenciju ispred UKC-a Republike Srpske optuživši direktora UKC-a Vladu Đajića za zloupotrebe u postupu javne nabavke pranja veša u UKC-u Srpske oglasio se i Đajić.

Đajić je Stanivukovićevu konferenciju okarakterisao kao drugi pokušaj ubistva pacijenata UKC-a.

https://youtube.com/live/6W_q9XfLg14

Direktor UKC-a rekao je da je Stanivuković današnjim dolaskom prešao sve granice, te da je po drugi put htio napraviti haos na UKC-u.

-Stanivuković želi proklete pare, da nešto zaradi, džaba mu, ima para, nesretnik je, jadan je. On je monstrum bolesnik, želi da uđe u srce kliničkog centra, da otruje pacijente jer veš koji se na UKC-u pere i ide u sale je sterilan. On želi da ovdje dovede svoju firmu, da dovede do zaraze naše djece, naših pacijenata, jasan je Đajić.

Đajić je dodao i da je upozoravao i da sada upozorava da je Stanivuković spreman da ubije, kako kaže, poput onoga u Gradačcu.

On dodaje da je napravio najbolji Klinički centar i da će se lično on posvetiti uređenju, organizaciji grada Banjaluka, da bude najbolji, te kako je rekao ,,da sklonimo te nepismene nezlanice, nakaradne, monstruozne ličnosti”.

https://www.youtube.com/watch?v=SuwQJDHIX5c&t=11s