Gradski odbor SNSD Banjaluka organizovao je konferenciju za medije kako bi ukazao, kako navode, krađu kod gradnje nove škole u Adi.

Predsjednik GrO Banjaluka Vlado Đajić je istakao da su oni došli danas ovdje zbog osnovane sumnje da je u gradnji ove škole Draško Stanivuković pokrao Srbiju, Vučića i djecu.

Đajić je pozvao sve da ove navode provjere jer smatra da se desio kriminal.

– Kada smo pogledali namještaj, razočarali smo se. Srbija je dala pare, a Draško nije mogao da izabere nijednu firmu iz Srpske i Srbije, nego su našli firmu iz Federacije, Sarajeva – naveo je on.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković odbacio je danas sumnje da je bilo kriminala prilikom gradnje i opremanja osnovne škole u banjalučkom naseklju Ada te najavio krivične prijave.

-Oštro odbacujem klevete i optužbe SNSD-a za izgadnju i uređenje osnovne škole u naselju Ada. Javna nabavka, “e-aukcija” i sve zakonski propisane procedure su sprovedene na pošten i transparentan način prilikom kojih je izabran najpovoljniji ponuđač, naveo je Stanivuković na svom profilu na platformi X (bivši Twitter).

Objekat škole, kako se dodaje je površine 2000 metara kvadratnih, a opremljen je za 250 000 KM!

-Na zvaničnoj stranici Grada je objavljena sva tenderska dokumentacija koja svjedoči tome. Za izrečene klevete podnijećemo krivične prijave, poručio je Stanivuković.