Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor obišao je Osnovnu školu ” Vuk Karadžić” u Omarskoj gdje se uvjerio da su preduzete konkretne aktivnosti da se škola već danas priključi na vodovod Crno vrelo i da učenici konačno dobiju vodu za piće.

-Juče smo na sjednici Skupštine grada informisani da u ovoj školi nema vode za piće nego samo za tehničku upotrebu i došli smo ovde da sagledamo šta je problem, rekao je Javor.

Gradonačelnik Prijedora je razgovarao sa direktorima škole i prijedorskog ” Vodovoda” koji su potvrdili da su sve pripremne radnje za priključenje na gradski vodovod završene i da će škola biti priključena na gradski vodovod i da će od sada imati vodu ispravnu za upotrebu.


Vršilac dužnosti direktora preduzeća ” Vodovod” Prijedor Dragan Stamenić izjavio je da je projektom vodosnabdijevanja ” Crno vrelo” bilo predviđeno da se svi objekti u Omarskoj spoje u sistem , a da je škola kao i svi ostali, pa i domaćinstva bila u obavezi da svoje instalacije dovede do postojećeg šahta.


Direktor OŠ ” Desanka Maksimović” Boban Berić podsjetio je da škola ima dugogodišnji problem sa pitkom vodom, ali da će njih 292 u centralnoj školi će od danas imati vodu za piće.