Visok stepen jedinstva narodnih poslanika Republike Srpske, bez obzira pripadaju li vlasti ili opoziciji, me raduje, rekla je srpski član Predsjedništva Željka Cvijanović, nakon posebne sjednice Narodne skupštine Srpske.

– Naši narodni poslanici su prepoznali kakve sve zamke postoje, na raznim mjestima, uključujući Predsjedništvo BiH – istakla je Cvijanovićeva.

Cvijanović je istakla da je zahvalna što su poslanici potvrdili njen stav.

– Apsolutno osuđujem da Predsjedništvo BiH uopšte dolazi do određenih stavova preglasavanjem na način da kinji neki od entiteta. Očito da moje kolege, odnosno moj kolega, je znao da će Narodna skupština stati u odbranu mog stava. Pokazali smo da se ne može zloupotrebljavati zajednička institucija. Svaki put kad procijenim da je u pitanju povreda interesa Srpske, obratiću se poslanicima i Narodnoj skupštini Republike Srpske – istakla je ona, prenosi RTRS.

Kako je ona dodala, najbolji odgovor na preglasavanje srpskog člana u Predsjedništvu BiH je onaj koji daje Narodna skupština Republike Srpske.

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske podržali su na posebnoj sjednici veto o zaštiti vitalnog entitetskog interesa, koji je pokrenula srpski član Predsjedništva Željka Cvijanović.