Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je Srni da potvrđivanje optužnice od Suda BiH protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora “Službenog glasnika” Miloša Lukića predstavlja nastavak političke hajke na Republiku Srpsku i njene zvaničnike.

Cvijanovićeva je istakla da to nema nikakve veze sa pravom i pravdom, već sa namjerom da se slome i uklone oni koji sprečavaju bespravnu otimačinu imovine i dalje razvlašćivanje Republike Srpske.

“Samo u BiH je moguće da se neizabrani stranac, uz to i nelegalni visoki predstavnik, stavlja iznad demokratski izabranih institucija, i mijenja zakone, apsolutno izvan ovlaštenja koja su definisana Dejtonskim sporazumom, a onda na osnovu toga obračunava sa izabranim, legalnim i legitimnim predsjednikom Republike”, ukazala je Cvijanovićeva.

Ona je u izjavi Srni navela da je žalosno što to prećutno ili otvoreno podržavaju mnogi iz Evropske unije u čijim zemljama ovako nešto nije bilo moguće ni prije 200 godina, a kamoli danas, u 21. vijeku.

“To dovoljno govori o njihovom licemjerju i dvostrukim aršinima kojima su nam u djeliće razbili svaku iluziju o postojanju tzv. ‘evropskih vrijednosti’. Zato je naša dužnost da se okupimo oko institucija Republike Srpske, jer su one posljednja brana naše slobode”, poručila je Cvijanovićeva.