Odbornik DEMOS-a u Skupštini grada Banjaluka Đuro Čubrilović žestoko je odgovorio predsjedniku Skupštine Ljubi Ninkoviću i podsjetio ga šta je ranije pričao za najdugovječniju koaliciju u Republici Srspkoj.
Čubrilović je reagova na optužbe Ninkovića kako su pojedini članovi skupštinske većine izdajnici i da rade protiv koalicije.
-Predsjedniče vi ste odmah poletjeli da optužite odbornike iz skupštinske većine, pa ste govorili da smo izdali koaliciju zbog interesa, kako smo interesedžije, kako smo izdajnici, lopovi i svašta nešto. Moram da vas podsjetim, ja sam odrastao uz ovu koalciju koja traje 25 godina, koju čine Milorad Dodik, Nedeljko Čubrilović i Petar Đokić i zadnjih desetak godina doktor Nenad Stevandić, a moram vas da podsjetim da ste vi bili prije par godina za rušenje ove koalicije – poručio je Čubrilović.
On je zatim podsjetio Ninkovića na izjavu koju je dao prije par godina, a koji je tom prilikom izjavio „Borim se više od 10 godina protiv vašeg sistema i boriću se dok ne nestane taj sistiem“.

-Vi nemate pravo da mene optužujete da sam izdao koaliciju. Ovu koaliciju niste vi pravili, niste bili ni odbornik kada je pravljena, ni vaš predsjednik Gradskog odbora nije bio tu kad se pravila koalicija. Data vam je na tacni da upravljate sa njom – rekao je Čubrilović.
Dodao je da je glasao za Ninkovića da bude predsjednik Skupštine, iako je on lično imao drugog favorita, ali da su tada poslušali dogovor koalicije.

-Mislio sam da ćete raditi ovaj posao, ne vjerujem da možete isto kao Mladen Ilić, al sam mislio da možete bar približno. Međutim, posmatram vaš sistem rada i mislim da ste postali džuboks predsjednik, kako u vas ubace vi tako pričate. Kako u vas ubaci leteći Vlado Đajić vi tako radite – poručio je Čubrilović.
On se zatim osvrnuo i na Ninkovićeve optužbe da se kružni tokovi u Banjaluci grade bez građevinskih dozvola
-Pričate da nema građevinskih dozvola, moram da branim svog direktora Puteva RS. Putevi su bili zaduženi da nabave građevinske dozvole za kružne tokove i imaju te dozvole, ministarstvo građevine izdalo je te dozvozole. Izašli ste javno i optužili dva ministra i direktora Puteva i pričali da rade bez građevinske dozvole, a što nije istina – rekao je Đuro Čubrilović.