Mališani naselja Česma dobili su pravi raj za igru i uživanje.

Vrtuljak, klackalice, ljuljaške sa gnijezdom, tobogan, njihalica, pješčanik samo su dio sadržaja koji krase novu oazu za igru smještenu kod stadiona FK „Rekreativo“ u naselju Česma.

Naime, izgradnja ovog velikog dječijeg igrališta je uspješno okončana, a ovu lokaciju je zajedno sa saradnicima obišao i gradonačelnik Draško Stanivuković, istakavši da će Banja Luka ove godine dobiti ukupno deset novih dječijih igrališta, među kojima je i novoizgrađeno igralište u naselju Česma.

Dodao je da će ova godina za mještane Česme biti upamćena po rekordnim ulaganjima.

-2024. godina biće obilježena u istoriji Česme kao godina najvećeg napretka ovog naselja, jer će mještani napokon dobiti most, modernu glavnu saobraćajnicu, a dobili su i novo dječije igralište. Osim toga u ovom naselju radimo i projekte vodosnabdijevanja i kanalizacije, kao i rasvjetu od Trapista do novog mosta – poručio je gradonačelnik.

On je istakao da u ovom naselju živi više hiljada naših sugrađana, te da Česma predstavlja jedno od naselja koje ima najveći razvojni potencijal, zbog čega su, kako je kazao, važna i ulaganja u infrastrukturu ovog dijela našeg grada.

Predsjednik MZ Česma Rade Radonjić izrazio je veliko zadovoljstvo što je gradska administracija iskazala inicijativu da u ovom naselju izgradi dječije igralište.

-Mnogo me raduje što smo pronašli adekvatnu lokaciju i u svega dva mjeseca stigli od ideje do realizacije i dobili predivno veliko dječije igralište. Zahvalan sam gradonačelniku i Gradskoj upravi što je ovo urađeno i uvjeren sam da će ovo naselje dobiti i most, i put ali i novo šetalište. Ovo su sve razlozi da mi ljepše i lakše živimo u ovom naselju – rekao je Radonjić.

Mještanin Česme Nedeljko Vranješ kazao je da je golim okom vidljivo sve što je u proteklom periodu urađeno u cijelom gradu, a posebno u naselju Česma.

-Grad cvjeta više nego ikad. Česma je dobila dječije igralište, nakon pet decenija obnovljene su prostorije FK „Rekreativo“, a uskoro ćemo dobiti most i put. Dobićemo i kružni tok kod Audi servisa koji je značajan za stanovnike Česme. Sve ono što smo čekali dugo godina konačno smo dočekali  – rekao je Vranješ.

Veliko oduševljenje novim igralištem pokazali su i brojni mališani ovog naselja, a jedan od dječaka zahvalio je gradonačelniku što su konačno dobili jedno prelijepo igralište u blizini stadiona, gdje, kako je rekao,  često sa bratom i drugarima igra fudbal.