Banjalučka policija je danas slobode lišila Njegoša Tomića iz Rogatice zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo proganjanje, saznaje TOK TV.

Tomića je prijavio krajem aprila Ivan Begić, direktor TOK televizije iz Banjaluke, a o svim detaljima prijave, obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio policijskim službenicima preduzimanje svih mjera i radnji na dokumentovanju krivičnog djela „Proganjanje“.

U svojstvu osumnjičenog saslušan je i Goran Kos, vlasnik firme Media Market, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Proganjanje“.

Nakon što je desetak dana bio nedostupan policijskim organima Tomića je policija pronašla u Banjaluci, te je prema izvorima iz istragu u toku saslušanje i kriminalistička obrada pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci.

Ovo uznemiravanje traje više od godinu, a sve ovo vrijeme Kos i Tomić obilaze kuću direktora banjalučke TOK televizije, ulazi mu u dvorište, ostavlja prijeteće poruke, lijepe Begićeve fotografije po gradu, iznose klevete, uvrede i prijetnje na društvenim mrežama. Begić je u prijavi naveo i da sumnja da su ova lica sipala otrov na zelenoj površini gdje Begić šeta psa, te je od njih dobijao više poziva i poruka, prijetnji, verbalnih napada i vrijeđanja tokom slučajnih susreta, što je Begić prijavljivao Okružnom javnom tužilaštvu, koje do sada nije reagovalo.

Stari policijski znanac

Uz nadzor i saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, a prema naredbi Osnovnog suda u Višegradu, septembra 2019.godine je izvršen pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi ovo lice, te pronađena puška i oko 70 metaka.

Begić je na salušanju u policiji iznio sazanja da je Njegoš Tomić direktor firme u Vlasništvu Kosa koja je registrovana u Zagrebu, a koja je ostvarila promet od 16 miliona kuna u toku prošle godine, onsno nešto manje od 4 miliona maraka.

Njegoš Tomić je javnosti poznati po štrajku glađu u parku Malden Stojanović zbog, kako je tada navodio nemogućnosti da pronađe posao.

Posao je očito pronašao.

Menadžmet i urednički kolegij TOK Televizije se zahvaljuju policijskim službenicima PU Banjaluka na maksimalno profesionalnom radu.