Želim da naglasim da Srbija ima puno poštovanje Dejtona, i naša druga poruka je potreba za mirom, stabilnošću i izvjesnošću u budućnosti kako bismo stvorili bolje uslove za sve ljude u ovom dijelu Evrope.

Navela je predsjednica NSRS Ana Brnabić koja je danas u posjeti Banjaluci gdje se sastala s predsjednikom NSRS Nenadom Stevandićem, te obratila svim zastupnicima.

Tokom svog obraćanja Brnabić je istakla da je Deklaracija usvojena u NSRS.

-I u Parlamentu Srbije će uskoro biti usvojena-navela je ona.

Stevandić je naglasio da iz Srbije uvijek dolaze poruke smirivanja tenzija.

-Srećan sam što Srbija uvijek stoji na poziciji zaštite Republike Srpske i Dejtona. Bratska Srbija uvijek jasno šalje poruke da neće doći do rušenja Dejtona, uprkos provokacijama-poručio je Stevandić.

Odgovarajući na novinarska pitanja, Brnabić se dotakla i visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta, kojeg vlasti u RS ne priznaju. Navela je da je imala kontakte sa Schmidtom duže vrijeme.

-Vidjeli smo se prošle nedjelje u Briselu. Imali smo jedan dobar razgovor. U interesu Srbije su uvijek i isključivo razgovori o miru i stabilnosti, kao i bolja povezanost regiona. Razdruživanje je unutrašnje pitanje i ja sam isključivo za poštovanje Dejtona i neprikosnovenost Republike Srpske-poručila je ona.