Jedan od najpopularnijih bendova u regiji, PunkFolkWellnes atrakcija “Brkovi” ove godine obilježavaju 20 godina postojanja benda i aktivnog rada na sceni. Tim povodom “Brkovi” će održati veliki broj nastupa širom regije, a na programu je i Banjaluka, gdje je najavljen koncert na tvrđavi Kastel, 16. avgusta.

Brkovi postoje od 2004. godine. Sa dolaskom novog pjevača Shamse69 (Vedran Pehar) 2007. godine bend kreće od nule. Shamso69 je ujedno i autor velike većine njihovih pjesama. Kroz svoj rad, ekipa iz benda stvara jedan potpuno novi stil koji nazivaju PunkFolkWellness. Upravo je to naslov prvog albuma, čijim izlaskom 2009. godine kreće početak uspjeha benda.  Niko do tada narodnu muziku nije svirao na takav način, miješajući je prvenstveno s pankom i rokom, a povremeno i s metalom i regeom. Pojavom društvenih mreža poput Facebooka i Youtubea, bend u kratkom periodu uspijeva doći do velike baze fanova.

Drugi album “Društvo brkatih mladića” nastavlja ubrzano podizati interes za bend širom regije, gdje stiču veliku popularnost. Iza njih je danas 8 studijskih albuma i gomila koncerata odsviranih u regiji, Evropi i svijetu.

Dvadeset godina nepredvidivog i divljeg muzičkog pravca Shamso69, Tomac, Šarac, Talentino i Torbica sviraće pred svojim najvjernijim fanovima 16. avgusta na tvrđavi Kastel u Banjaluci.

Danas je u pretprodaju pušten ograničeni broj ulaznica po cijeni od 15 KM za ovaj spektakl, koje se mogu kupiti putem prodajnog servisa www.gigstix.ba – online, kao i na njihovim prodajnim mjestima širom BiH.