Vlada Hrvatske odlučila je nagradi Bejbi Lazanju sa 50.000 evra, nakon što je briljirao na ovogodišnjem Eurosongu i osvojio drugo mjesto.

To je danas saopštio tehnički premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade, međutim, Marko Purišić, alijas Bejbi Lazanja, se sada oglasio i rekao da ne može da prihvati ovoliki novac, te je zamolio da se on donira.

– Zahvaljujem hrvatskoj vladi na novčanoj nagradi od 50.000 evra. Ipak, taj novac ja ne mogu prihvatiti. Prvi razlog, najvažniji i dovoljan, jeste to što ima mnogo drugih pojedinaca i organizacija kojima će ovaj novac mnogo više pomoći. Ovim putem molim gospodina Plenkovića da u ime mene i Vlade Hrvatske donira 25.000 evra Institutu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju sa dnevnom bolnicom ‘Mladen Ćepulić’. Ostalih 25.000 evra želim da doniram Institutu za dječju hematologiju, onkologiju i transplantaciju hematopoetskih matičnih stanica KBC Zagreb. Hvala – napisao je on.

Momak koji je oduševio čitavu Evropu svojim nastupom i harizmom, još jednom je pokazao da je zaslužio osvojeno mjesto i sve komplimente koje je dobijao prije i tokom trajanja Erovizije.