Proces protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora „Službenog glasnika Republike Srpske“ Miloša Lukića je ozbiljan i opasan politički udar na Republiku Srpsku, kojim se montiranim procesom protiv predsjednika Republike nastoji zadati snažan udarac Republici Srpskoj i pravu srpskog naroda na zaštitu svojih interesa i slobode u BiH.

Izjavio je ovo generalni sekretar DEMOS-a Boran Bosančić.
On je rekao da je proces protiv predsjednika Republike direktan udar na najviše institucije Republike Srpske u cilju potpunog razvlašćivanja Republike i izazivanja političke i institucionalne krize, čiji je cilj potpuno derogacija ustavnih, dejtonskih nadležnosti naše Republike.

Iskustvo nas uči da je pravosuđe BiH samo instrument antisrpske politike u BiH, kojim se od Dejtona do danas, pokušavaju zadati najsnažniji politički udarci, čiji je cilj – nestanak Republike Srpske – istakao je Bosančić.
Dodaje da politički, institucionalno i sistemski moramo nastaviti odbranu Ustavom zagarantovanih prava srpskog naroda u BiH i dejtonsku poziciju naše Republike.

Pozivamo sve političke aktere i partije u Republici Srpskoj da shvate ozbiljnost trenutka i daju puni doprinos složnoj i jedinstvenoj odbrani institucije Predsjednika Republike Srpske i ustavne pozicije Republike Srpske – poručio je Bosančić.