Predsjednik PDP-a Branislav Borenović sutra će dati izjavu u sjedištu Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH u Istočnom Sarajevu, po zahtjevu Tužilaštva BiH, a povodom krivične prijave koju je podnio protiv N.N. lica.

Borenović je u januaru rekao je da su Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka i Tužilaštvu BiH upućene krivične prijave zbog sumnje da je jedno ili više lica počinilo krivična djela u vezi sa neregularnostima prilikom glasanja u Narodnoj skupštini Republike Srpske za delegate u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

-Da je glasanje izvršeno protivno zakonu u svojim javnim nastupima je potvrdio predsjednik SDP-a Nermin Nikšić koji tvrdi da u telefonu ima fotografiju glasačkog listića. Fotografisanje tokom glasanja je zakonom zabranjeno, a kako je paravan bio okrenut tako da niko nije mogao neopaženo slikati i da je pri pripremama za sjednicu izvršena simulacija glasanja, postoji ozbiljna sumnja da su se iza kulisa i u nekim drugim prostorijama sprovele nezakonite radnje – istakao je Borenović.