Ista pjesma svake sedmice već evo godinu dana: Prvi čovjek SNSD Banjaluka najavljuje opoziv gradonačelnika Stanivukovića, a to nikako ne provodi u djelo, jer je i sam svjestan da bi u tom slučaju doživio debakl neviđenih razmjera. Mi ga pozivamo da inicira referendum o opozivu, pa da konačno završimo i sa tom pričom.

Rekao je ovo Branislav Borenović, predsjednik PDP.

Borenović je rekao da je banjalučka politička scena postala veliki mulj, prvenstveno zbog činjenice da predsjednik Gradskog odbora SNSD nikako ne može da stavi sa strane lične frustracije.

-Banjaluka živi i napreduje u prethodne tri godine, što političkim oponentima Stanivukovića smeta. Realizovani su projekti besplatnih udžbenika, besplatnog prevoza za penzionere, besplatne legalizacije objekata, nakon više decenija gradi se hotel „Palas“, podnesene su krivične prijave za korupciju u lokalnim preduzećima, riješeni su brojni infrastrukturni problemi, a Banjaluka je postala jedan od regionalnih turističkih centara i to sve uz puno nasljeđenih imovinskih problema poput stare autobuske stanice i kina „Palas“. Logično je da SNSD-u smeta uspjeh političkog protivnika, ali nisu logične tolike frustracije da kontinuirano rade na štetu grada i građana i tako provode kažnjavanja Banjalučana koje je njihov partijski šef najavio još u izbornoj noći 2020. godine. Neshvatljivo mi je da su pokušali da opstruišu i projekat gradnje centralnog spomen-obilježja poginulim borcima Vojske Republike Srpske, i to sve zarad politikanstva. Sramota – rekao je Borenović.

On je pozvao na razum, te istakao da svim političkim akterima koji djeluju u Banjaluci grad mora biti na prvom mjestu.

-Mogu blokirati saobraćaj, izvoditi ljude sa radnog mjesta da bi bili na njihovim protestima, mogu puštati glasnu muziku ispred privatizovanog UКC, ali šta od toga ima narod? Кada se podvuče crta, jasno je da narod od toga nema nikakve koristi, a ti pojedinci sa svojim suludim političkim idejama zaboravljaju da je uloga političara da služi narodu – poručio je Borenović.