BANJA LUKA – Gradski odbor DEMOS Banjaluka predao je juče Centralnoj izbornoj komisiji BiH kandidatske liste za lokalne izbore koji će se u oktobru održati u Republici Srpskoj.

Za nosioca liste izabran je predsjednik Gradskog odbora Boran Bosančić.
On je rekao da je DEMOS poznat kao stranka koja je uvijek na strani građana i koja će se i u narednom periodu nastaviti boriti za bolje stanje kako u Banjaluci, tako i u Republici Srpskoj.
Bosančić je izjavio da je Predsjeništvo Gradskog odbora mjesecima veoma pažljivo biralo i sastavljalo listu, a na kojoj se nalaze kandidati koji su dokazani u svojim profesijama, ali i kao dobri domaćini i porodični ljudi.
-Zbog naših kandidata, ali i zbog politike koju vodimo očekujemo veliku podršku naših sugrađana. Ja sam dobio podršku da budem nosilac liste. Danas nije lako biti Demos u Banjaluci, ali je časno i pošteno – poručio je Bosančić.
Pored Bosančića, na listi je i Radmila Kocić-Ćućić, zatim Nenad Šibarević i Svjetana Radusin, a na broju 5 je Nikola Luburić.


Svoje mjesto na listi DEMOS-a našli su i Miroslav Gajić, Milenko Vučeta, Biljana Korićanac, Ivana Dmičić Aleksić, Đuro Čubrilović i Radana Bjelajac.
Osim njih tu su i Željko Savić, Svjetlana Ignjić, Dragan Talić, Miroslav Tadić, Dragana Bogdanović, Drago Dragić, Nataša Salčin Krneta, Vinko Lolić, Damir Jovanić i Tina Milaković.
Pod brojem 22 na listi se nalazi Bogdan Sekulić, a iza njega su Ana Bojanović, Siniša DŽida, Saša Lovrić, Ana Bukarić-Đukić, Boris Đogo, Mirjana Filipović, Milan Vidović, Ratko Šešić, Suzana Serdar, Petar Malešević, Tanja Ilić, Srđan Šobot i Boris Međedović.