Nije nas iznenadila informacija da je predsjednik Organizacije mladih DEMOS Srđan Ždero napustio stranku, pošto smo već duže vrijeme znali da će se to desiti.

Rekao je predsjednik GO DEMOS Banjaluka Boran Bosančić i dodao da su na prošlom sastanku Predsjedništva GO pokrenuli pitanje smjene Ždere i izbor novog rukovdstva Organizacije mladih DEMOS-a. 

-Pokrenuli smo izbor novog predsjednika mladih, jer aktivnosti mladih nije bilo više od godinu dana ili su bile samo simbolične. Do kraja jula biće izabran novi predsjednik mladih. Želim istaći da postoji još nekoliko članova za koje već tri mjeseca znamo da će nas napustiti i skoro svi oni su zaposleni u „Autoputevima RS“. Svi oni se odlučuju na ovaj korak kako bi riješili egzistencijalno pitanje, odnosno kako bi ostali na poslu. Niko od tih, sada već bivših članova DEMOS, ne može reći da im ova stranka nije pomogla. Mi im ništa ne zamjerimo, jer znamo da su morali ovako da urade. Saopštavanje da neki članovi napuštaju stranku je samo spinovanje kako bi se udarilo na DEMOS Banjaluka – pojašnjava Bosančić.

On ističe da  pojedinci pokušavaju uvući DEMOS u sukob sa SNSD, plasirajući slične informacije.

-Mi nikada nismo bili u sukobu sa SNSD i napominjem da smo uvijek imali dobru saradnju. Nikada nismo radili protiv zajedničkih kandidata, a to se svako može uvjeriti provjerom broja glasova na pojedinim biračkim mjestima – ističe Bosančić.

Mi smo oduvijek bili koalicioni partneri i ne vidim zašto da se to ne nastavi i u narednom periodu, kaže Bosančić, a ističe da je jedini problem u tome što ih niko još iz Gradskog odbora SNSD Banjaluka nije pozvao na sastanak kako bi napravili dogovor oko izbora.

-Nastavljamo da radimo planiranim tempom, a sve ovo što se dešava znali smo prije tri mjeseca. DEMOS je stranka koja ima veliku podršku građana i očekujemo da ćemo nakon izbora u oktobru imati tri odbornika u Skupštini grada Banjaluka – poručio je Bosančić