Juče je otkazan Kolegijum Skupštine Grada na kojem je trebalo da se utvrdi termin održavanja nove sjednice.

Iz Udruženja porodica 4+ iz Banjaluke kaže da se nadaju da do protesta neće doći i da će Skupština Grada Banjaluka biti održana.

– Pojačali smo aktivnosti u Udruženju 4+ na okupljanju naših članova i izkazivanju nezadovoljstva usljed nerada pojedinih odbornika Skupštine Grada Banjaluka. Pratite našu stranicu ali se iskreno nadamo da neće biti potrebno da se okupljamo na protestu te da će odbornici početi sa radom. Skupština je zakazana u petak. Nema tačaka dnevnog reda. Nadamo se da će u dnevni red uključiti i naše mjesečne karte. Inače, stvarno ćemo biti primorani da izađemo na ulicu – poručili su iz ovog Udruženja.

Gradonačelnik Draško Stanivuković rekao je juče da ovo govori o neozbiljnosti skupštinske većine.

– Danas za sutra zakazuju Kolegijum Skupštine, a danas isti i otkazuju. Ovo govori o neozbiljnosti i lakrdijaškoj politici skupštinske većine predvođene SNSD-om. Ovo je još jedan udar na građane i grad – rekao je gradonačelnik.

Poručio je kako zbog ovog postupka važni dokumenti i dalje ostaju na čekanju.

I dalje ostaje neriješeno pitanje subvencija za mjesečne karte za đake iz porodica 4+, ali i penzionere.

Podsjetimo, ranije su roditelji višečlanih porodica ogorčeni zato što se čekalo zadnji dan prije početka školske godine da se objavi da besplatnih mjesečnih karata za studente i srednjoskolce iz tih porodica neće biti. Za septembar su karte riješene, jer su prevoznii izašli u susret ovim kategorijama, ali pitanje je šta će biti od oktobra ako se ne dođe do rješenja za ovaj problem, piše Buka.