U zgradi Narodne skupštine Republike Srpske održan je sastanak predstavnika stranaka na kojem se razgovaralo o Izbornom zakonu Republike Srpske.

Današnji sastanak zakazao je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić koji je odmah na početku imao raspravu s Nenadom Nešićem koji je imao zamjerke na upućene pozive pojedincima.

Stevandić izjavio je nakon sastanka da je ustavni osnov za donošenje izbornog zakona Republike Srpske nesporan i da će to biti najbolji izborni zakon u BiH, jer je predviđena digitalna kontrola glasanja.

Istakao je  da oni koji su prisustvovali sastanku poštuju institucije za razliku od onih koji nisu prisustvovali, što znači da djeluju sa pozicije Kristijana Šmita i nametanja zakona.

Stevandić je naveo da predstavnici parlamentarnih stranaka trenutno analiziraju radnu verziju teksta izbornog zakona Republike Srpske.

Sastanku u Narodnoj skupštini Republike Srpske prisustvovali su ministar pravde Republike Srpske Miloš Bukejlović i ministar uprave i lokalne samouprave Srpske Senka Jujić, kao i generalni sekretar predsjednika Republike Srpske Jelena Pajić Baštinac.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković, predsjednik DNS-a Nenad Nešić, predsjednik SPS-a Goran Selak, potpredsjednik Socijalističke partije Srđan Todorović, generalni sekretar DEMOS-a Boran Bosančić, kao i član Glavnog odbora SNSD-a Radovan Kovačević.

Sastanku se nisu odazvali predstavnici opozicije, a i ranije su pojedini političari odbacili ideju usvajanja izbornog zakona Srpske, a među njima je i Jelena Trivić koja je kazala da neće prihvatiti ovo rješenje, kao i lider SDS-a Milan Miličević.