Zanimljivo je kako “Đajićev front” napada isključivo gradonačelnika Banjaluke čak i kada su odgovorni drugi. Čak i Vlada Republike Srpske mogla je da interveniše u slučaju izgradnje mosta u Dolcu, ali nije i Jeleni Trivić to ne smeta.

Komentarisala je Adriana Basara, potpredsjеdnik banjalučkog GrO PDP-a izjave predsjednice Narodnog fronta Jelene Trivić u vezi sa mostom u Docu.

Basara kaže da je trebalo prije izlaska u javnost da provjere činjenice.

“Da su provjerili prije nego što su izašli u javnost vidjeli bi da su problem imovinsko-pravni odnosi i da postoji čovjek koji neće da proda svoju imovinu. S obzirom na to da se taj čovjek preziva Šmit, mnogi mediji su pisali o tome, mogli su čak i na guglu da provjere. Ali nisu. Nisu jer je važno da se pomene Stanivuković, kako bi dospjela u javnost jer očigledno drugačije ne može”, ustvrdila je Basara.

Samtra da se bezrazložno optužuje gradonačelnik Banjaluke.

“Dokle ide opčinjenost jednim čovjekom govori i to da su Stanivukovića kritikovali čak i kada je izgradnja kolektora u pitanju, a znaju da je taj projekat zakočila skupštinska većina, kojoj očigledno i njeni odbornici pripadaju. Nevjerovatno je da ponovo spominju sportsku gimnaziju, zar je moguće da se toliko protive njenoj izgradnji”, rekla je potpredsjednik banjalučkog GrO PDP upitavši Trivićevu odakle dolazi novac kojim finansira odbore i medije.

“Umjesto što se bavi stvarima o kojima ništa ne zna, Trivićevoj je bolje da odgovori otkud joj novac da plaća odbore i medije, jer na to pitanje izbjegava odgovor mjesecima? Pitam je i da li će pred narod na izbore izaći opet sa odbornicima koji ćute, jer je njena uzdanica odbornik koji skoro 3 godine sjedi u skupštinskoj sali, a nije imao nijednu diskusiju? Nijedna diskusija za skoro 30 odborničkih plata – da je to politika s kojom će pred Banjalučane u oktobru”, poručila je Basara.