U proteklih šest mjeseci, gotovo 450 hiljada KM Banja Luka je uštedila svojim stanovnicima kroz projekat besplatnih građevinskih dozvola.

Poručila je ovo Adriana Basara, portparol Gradske uprave, koja je naglasila da će, zahvaljujući ovoj mjeri, više porodica izgraditi svoj krov nad glavom, svoju mirnu luku.

– Sa druge strane, novac namijenjen za građevinsku dozvolu, koja u mnogim slučajevima iznosi više od 10 hiljada KM, preusmjeriće u građevinski materijal. Raduje me činjenica i da su neki od naših sugrađana prilikom preuzimanja vaučera izjavili da su od Grada dobili i besplatan priključak za vodu i kanalizaciju, pa im je ušteda još veća. To i jeste naš cilj – da svaki građanin ima bar jedan benefit od svog grada i to svakodnevno dokazujemo, bez obzira na sve prepreke koje nam se nađu na putu – kazala je Basara.

Naglasila je i to kako, u današnje vrijeme, kada je svaka marka važna, ovakve mjere osnažuju porodice, a snažna porodica, kao osnovna ćelija društva, znači i snažan grad.

-Uvjerena sam da će ovakve i mjere koje namjeravamo u budućnosti da provedemo, ohrabriti naše sugrađane koji će se odlučiti da ostanu ovdje i svoje porodice zasnivaju u našoj Banjoj Luci – dodala je ona.

Podsjećamo, gradonačelnik Draško Stanivuković prošle sedmice, zajedno sa saradnicima, uručio je nova rješenja o besplatnim građevinskim dozvolama, čime je i ovoga puta značajnu uštedu ostvarilo više porodica sa područja grada.