Najbolja MMA promocija u jugoistočnoj Evropi stiže u Banjaluku, a ”Fight night championship” na rasporedu je u subotu, 13. jula u sportskoj dvorani ”Borik”.

Nema sumnje da će najveća atrakcija biti nastup Marka The Skull Crashera Bojkovića.

Nakon što je početkom šestog mjeseca pred domaćom publikom u Beogradu na ”FNC 17” priredbi za 12 sekundi najbržim nokautom u istoriji ove organizacije završio Brazilca Hulija Pereiru, vrijeme je za najveći i veoma poseban izazov u njegovoj karijeri.

Borac iz beogradskog Ahileja stiže po sedmu profesionalnu pobjedu u nizu, a grad na Vrbasu neće ostati uskraćen spektakla.

Njegov protivnik biće Brazilac Arlen Benks Ribeiro. Riječ je o 33-godišnjaku koji ima po pobjedu i poraz boreći se u okviru FNC – a. Posljednji meč Ribeirov meč okončan je neriješenim ishodom prošlog decembra pod okriljem bahreinske promocije Brejv protiv zemljaka Jabne N’Čale.

Nema sumnje da će Benks biti najteži ispit u dosadašnjoj karijeri Marka Bojkovića pa zato ovaj duel ima epitet borbe večeri.

”Dugo već dobijam poruke iz Banjaluke i kada sam čuo da će biti ‘FNC’ u Banjaluci odmah sam odlučio da se borim iako je prošlo samo mesec dana od mog poslednjeg meča. Ja obično pravim 6-7 meseci pauze između mečeva, ali ovo nisam mogao da propustim”, započeo je Bojković, prenose Nezavisne.

Potom je pričao i o Banjaluci.

”Sve je onako kako sam očekivao. Banjaluka je prelepa, ljudi su predobri. Moja sva očekivanja su ispunjena”, rekao je najveći srpski talenat kada je u pitanju MMA.

Otvorenom treningu i predstavljanju FNC – a prisustvovao je i Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke koji je, kako kaže, veliki obožavalac borilačkih sportova.