Sutra počinje raspodjela očuvanih kompleta udžbenika koje Grad Banjaluka poklanja učenicima osnovnih škola iz drugih opština Republike Srpske.

Tako će školarcima iz Broda, Šamca, Vukosavlja i Modriče već sutra biti dostavljeni kompleti udžbenika, koji su sačuvani zahvaljujući odgovornim učenicima banjalučkih osnovnih škola.

Za srijedu, 9. avgust planirano je da kompleti očuvanih udžbenika stignu i u opštine: Osmaci, Bratunac, Ugljevik, Istočna Ilidža, Čajniče i Han Pijesak, dok je u četvrtak planiran transport udžbenika u Srbac i Krupu na Uni. U petak 11. avgusta planirana je isporuka za Kupres, Ljubinje i Bileću.

Udžbenike će ove godine dobiti i učenici od petog do devetog razreda u opštinama Čelinac, Kotor Varoš i Teslić, a podjela udžbenika planirana je za utorak, 22. avgust.

Takođe, udžbenici su obezbijeđeni i za Opštine Kneževo i Oštra Luka, koje su samostalno organizovali preuzimanje udžbenika.

Važno je napomenuti da će, u slučaju eventualnih izmjena rasporeda transporta, novi termini biti blagovremeno objavljeni na stranici Grada.

Podsjećamo, Grad Banjaluka već treću godinu za redom obzbjeđuje besplatne udžbenike za banjalučke osnovce od petog do devetog razreda, a od prošle godine uspostavljena je i praksa da se očuvani kompleti udžbenici preusmjere drugim opštinama Republike Srpske.