Povodom početka nove školske godine, gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković posjetio je rano jutros Osnovnu školu „Branko Radičević“ u naselju Starčevica.

On je svim školarcima u Banjoj Luci, ali i u Republici Srpskoj, poželio srećan početak nove školske godine i mnogo uspjeha u sticanju novih znanja.

https://youtu.be/md5HbWfunZY

– Početak nove školske godine je uvijek poseban i nismo ga tek tako nazvali Veliki početak. Uz besplatne udžbenike, ovu školsku godinu smo dočekali uz jednu novoizgrađenu školu, koju je Banja Luka dobila nakon 22 godine. Jednu smo završili, a uskoro počinjemo i izgradnju nove škole na Paprikovcu – poručio je gradonačelnik.

Kako je kazao, nadležne službe preduzele su i sve mjere na povećanju bezbjednosti saobraćaja.

– Uz redovne aktivnosti obnove saobraćajne signalizacije u zonama škola, u naselju Starčevica obnovili smo i pasarelu, a sve u cilju da naši školarci bezbjedno stigli u školu, ali se i bezbjedno vratili klući nakon nastave – rekao je Stanivuković.

Gradonačelnik je iskoristio priliku da i svim prosvjetnim radnicima, ali i svim zaposlenim u prosvjeti poželi uspješnu novu školsku godinu.

– Od ovih ljudi zavisi i vaspitanje naše djece i budućih pokoljenja i stoga im želim mnogo uspjeha u njihovom poslu. Iako je znanje važno, važno je da se kod djece razvija zdrav duh i da im se usađuju i prenesu i neke duhovne vrijednosti. Važno je da učimo djecu da budu hrabri i odvažni i da u sebi njeguju herojstvo i čojstvo, ali i da budu časni, vrijedni i pošteni građani baš onako kako je govorio naš Kočić – kazao je on.

Direktor OŠ „Branko Radičević“ Siniša Rendić zahvalio je gradonačelniku na lijepim željama povodom nove školske godine, ali i na besplatnim udžbenicima.

– Koristim priliku da se pridružim čestitkama i svim školarcima poželim srećan početak školske godine – poručio je Rendić.

Kako je kazao, iako školska godina u OŠ „Branko Radičević“ uvijek nosi i neke izazove, jer je riječ o najvećoj školi u Republici Srpskoj koju trenutno pohađa 1908 učenika raspoređenih u 76 odjeljenja, sve je krenulo na vrijeme i funkcioniše kako treba.

Direktor se takođe zahvalio i predstavnicima Mjesne zajednice, koji ove godine u žutim prslucima učestvuju u aktivnostima povećanja bezbjednosti saobraćaja.

Povodom početka nove školske godine gradonačelnik će prisustvovati i priredbi u OŠ „Branislav Nušić“.