Banjaluka će dobiti manifestaciju „Banjalučki dani porodice“ po ugledu na „Beogradske dane porodice“.

Najavljeno je ovo nakon susreta gradonačelnika Banjaluke i Beograda, Draška Stanivukovića i Aleksandra Šapića, koji su u okviru jučerašnjeg Svesrpskog sabora posjetili manifestaciju „Beogradski dani porodice“.

Gradonačelnik Stanivuković je kazao da će u Banjaluci, po uzoru na Beograd, sljedeće godine biti organizovani „Banjalučki dani porodice“ koji će, isto kao i beogradski, trajati dva mjeseca.

Pozvao je Šapića da krajem avgusta posjeti Banjaluku i prisustvuje svečanom otvaranju najvećeg gradskog parka u cijeloj Republici Srpskoj i BiH.

Podsjećamo, dvojica gradonačelnika zajedno su juče obišli pojedine institucije u ovom gradu i tom prilikom razgovarali o bitnim temama za dva grada – za Beograd i Banjaluku.

-Dva naša važna grada – srpska, dva naša grada – sarađuju – i bratski i prijateljski. Dva naša grada napreduju i razvijaju se, jer kada Beograd i Banjaluka napreduju, kada se razvijaju to znači da srpski narod ide prema naprijed, odnosno da Srbija i Republika Srpska idu prema naprijed. Gradonačelnik Šapić i ja dogovorili smo i da svaki veliki projekat koji uradimo, kako u Banjaluci, tako i u Beogradu, obilježimo tako što ćemo jedan drugog posjetiti, da se uvjerimo da naši gradovi idu prema naprijed – kazao je Stanivuković nakon susreta sa Šapićem.