Okružno javno tužilaštvo Banjaluka će naložiti da se izvrši obdukcija tijela Davida Bojića (24) iz Banjaluke, koji je preminuo u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske od posljedica povreda koje je u subotu zadobio u saobraćajnoj nesreći u ovom gradu.

Potvrđeno je to za “Nezavisne novine” iz banjalučkog tužilaštva, a koje je ranije naložilo i obdukciju tijela dvadesetčetvorogodišnjeg Banjalučanina Mladena Malića, koji je takođe nastradao u ovoj nesreći.

Iz UKC RS su, uz navođenje Bojićevih inicijala, rekli da je mladić izgubio bitku za život uprkos naporima ljekara.

“Uz sve napore naših ljekara da mu spasu život, pacijent D.B. (24) je preminuo usljed teških povreda”, rečeno je za “Nezavisne novine” iz UKC RS.

Uviđaj je, podsjetimo, zajedno sa pripadnicima banjalučke Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja, obavio dežurni tužilac Vukašin Kondić, koji je naredio da budu preduzete sve potrebne istražne radnje radi utvrđivanja okolnosti nesreće.

Kobnih momenata Bojić i Malić su bili na motociklu jamaha, a u nesreći su povrijeđene i Božana Damjanović (46) iz Banjaluke koja je upravljala škodom fabija, te pješak Slavka P. (65) iz Mrkonjić Grada.

Saobraćajna nesreća dogodila se u subotu u 11.35, u centru Banjaluke, u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića na raskrsnici sa Ulicom Milana Tepića.