Banjalučanin Duško J. (60) pravosnažno je osuđen na sedam godina zatvora za seksualno zlostavljanje kćerke koja je tada imala 14 godina.

Kako je potvrđeno “Nezavisnim”, Vrhovni sud RS je odbio žalbe tužilaštva i odbrane i potvrdio raniju prvostepenu presudu.

Kako smo ranije pisali, banjalučki Okružni sud Banjaluka prošle godine ga je prvostepeno osudio na jedinstvenu kaznu od sedam godina zatvora za više krivičnih djela, među kojima je i obljuba djeteta mlađeg od 15 godina.

Takođe je osuđen i za omogućavanje uživanja droga, jer je kćerki davao da konzumira marihuanu.

Osim toga, osuđen je i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija jer je u kući nelegalno držao okvir za automatsku pušku, municiju i skraćenu pušku, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od sedam godina robije.

Prema toj presudi, Duško J. je gnusne radnje prema kćerki činio od 20. maja do 24. juna 2021. godine, a djevojčici je pričao i da je zaljubljen u nju.

Pored toga, jednom prilikom joj je na njivi u blizini porodičnog imanja davao marihuanu i govorio da je bolje da to proba s njim nego s nekim drugim ko će je iskoristiti, te da će je to opustiti da uživa u odnosu.

Žrtva se od oca napasnika spasila kada se nakon njegovog zlostavljanja 24. juna tokom noći iskrala iz kuće i prijavila ga.

Policija je ubrzo nakon prijave uhapsila napasnika, a pretresom kuće nađeni su okvir za automatsku pušku i municija.

Tom presudom je takođe Dušku J. zabranjeno da prilazi kćerki i da komunicira s njom.