Zimska služba zvanično je počela sa radom 15. novembra.

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve podsjetili su da je grad podijeljen na 14 područja i to: šest gradskih i osam seoskih.

Gradsko područje obuhvata prohodnosti 624 ulice, četiri gradska trga, 381.000 metara kvadratnih trotoara, 17 mostova, dva nadvožnjaka i pet pasarela. Prema Programu rada zimske službe za 2023/2024. godinu, prostor 32 seoske mjesne zajednice podijeljen je na osam područja u okviru kojih se u zimskom periodu održavaju putevi u ukupnoj dužini od 481,30 km.

Kako su naveli iz Odjeljenja, zadaci zimske službe su: mašinsko čišćenje snježnih padavina sa ulica, trotoara, trgova, mostova, te lokalnih i nekategorisanih puteva, sprečavanje nastanka poledice na gore pomenutim objektima posipanjem soli i abrazivnog materijala, mašinsko i ručno čišćenje slivnika, rigola i drugih odvoda, nabavka soli i abrazivnog materijala.

Građani su takođe obavezni da uklanjaju snijeg i led ispred stambenih zgrada, svako ispred svog ulaza, zatim da uklanjaju led sa krovova poslovnih i stambenih zgrada, ako predstavljaju opasnost za pješake i vozila, a vlasnici i korisnici poslovnih prostora dužni su da uklanjaju snijeg i led sa javnih površina uz objekat, u širini najmanje dva metra. Pri sakupljanju snijega i leda, mora se voditi računa o prohodnosti kolovoza i trotoara.

Izvođači radova, koji će u okviru zimske službe održavati prohodnost puteva, ulica i trotoara na gradskom području su preduzeće „Čistoća“, a na seoskom području „Kozaraputevi“.