Fudbaleri Gorice u susretu su 12. kola HNL-a na svom terenu svladali Dinamo sa 2-1 (0-0) i tako ostvarili prvu prvenstvenu pobjedu protiv zagrebačkog kluba u istoriji.

Bad Blue Boysi su se u velikom broju okupili na Gradskom stadionu u Gorici, bilo ih je oko 800 i pružali su podršku tokom svih 90 minuta.

Međutim, mrlju na navijanje bacili su nakon pjevanja ustaške koračnice, pa su se s tribine mogli čuti stihovi ‘Korak ide za korakom, mlad ustaša pod barjakom. Boj se bije, bije, ustaški se barjak vije za slobodu i za dom, hrvatski dom’.

Ružno skandiranje je popraćeno i podignutom zastavom sa šahovnicom i prvim bijelim poljem, nakon čega su skandirali ‘Hrvatska, nezavisna država’.

Inače, isti problem se pojavio na utakmici vatrenih na osječkoj Opus Areni nakon čega su privedeni izgrednici koji su pjevali neprimjerenu pjesmu.

Ugovor ukrajinskog igrača i Dinama trebao bi biti raskinut ove zime, piše Germanijak o Bogdanu Mihajličenku. Ukrajinčev kratki angažman u Dinamu bio je problematičan od samoga početka.

Osim toga, Boysi su skandirali i ime Blage Zadre. Idući dani pokazaće na koji će način biti kažnjen Dinamo.