Udruženje prosvjetnih radnika “Ipak se okreće” iz Banjaluke oštro je osudilo fizički napad na profesorku Poljoprivredne i medicinske škole u Bijeljini Oliveru Krsmanović, te istaklo da u potpunosti stoji uz napadnutu koleginicu.

Iz Udruženja apeluju na nadležne institucije zaustave nasilje nad prosvjetnim radnicima, te istakli da ovo nije prvi napad na nastavnika na radnom mjestu nego da se oni dešavaju, i to bez adekvatnog sankcionisanja nasilnika.

Dodali su da je jedan od ciljeva ovog Udruženja zaštita prosvjetnih radnika na radnom mjestu.

-Udruženje prosvjetnih radnika “Ipak se okreće” izražava zabrinutost za bezbjednost prosvjetnih radnika u školama, te u potpunosti stoji uz napadnutu koleginicu – saopšteno je iz ovog udruženja.

Iz Poljoprivredne i medicinske škole u Bijeljini juče je saopšteno da su u šoku zbog fizičkog napada u školskim prostorijama i da je pružena puna podrška napadnutom prosvjetnom radniku.

O pomenutom događaju su istog dana informisane nadležne institucije. Aktiv direktora regije Semberija i Majevica osuđuju napad na svakog prosvjetnog radnika i apeluje na društvo da treba da ima poseban senzibilitet kada su u pitanju prava prosvjetnih radnika, što je navedeno kao zaključak na sastanku Aktiva, održanog danas, a koji prenosimo po ovlaštenju istog – navodi se u saopštenju škole.

Iz PU Bijeljina saopšteno je juče da je muškarac iz Bijeljine D.K. sankcionisan nakon što je 11. oktobra u zbornici srednje škole u ovom gradu fizički napao i vrijeđao prosvjetnog radnika.

– Policijskoj stanici Bijeljina 2 je 11. oktobra prijavljeno da je D.K. u zbornici jedne srednje škole u Bijeljini fizički napao i vrijeđao prosvjetnog radnika. Odmah po prijavi su postupili policijski službenici koji su potvrdili navode prijave, te preduzeli sve potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti – stoji u saopštenju PU Bijeljina.